Klienci polecają
Informacje o produkcie

Naturalny Olejek Eteryczny Cytrynowy

Naturalny Olejek Eteryczny Cytrynowy
Rozmiar
Krótki opis
  • Ma właściwości ściągające i wywiera dobry wpływ na tłustą cerę, jest cennym środkiem na pryszcze i krosty.
ID produktu
2810
Cena
Sprzedawane po
1szt.
Do koszyka
szt. ()
Wysyłka

CITRI OLEUM

Posiada zdolność stymulowania leukocytów, odpowiedzialnych za obronę organizmu przed infekcjami, stosowany przy leczeniu zranień zewnętrznych i w leczeniu chorób zakaźnych (pod kontrolą lekarza). Wykazuje zdolność obniżania temperatury, jest hemostatykiem (zatrzymuje krwawienie), np.: leczenie małych ran i większych ran, tamowania krwotoków z nosa i krwawień po usunięciu zęba. Bardzo dobry środek bakteriobójczy. Posiada zdolność do odkwaszania organizmu (nadkwasota żołądka) – dobry środek ogólnie tonizujący układ trawienny, łącznie z wątrobą i trzustką. Działa tonizująco na układ krążenia, skuteczny w leczeniu żylaków, pomocny w chorobie nadciśnieniowej i jako środek zapobiegawczy w arteriosklerozie. W kosmetyce do pielęgnacji skóry jako łagodny wybielacz. Stosowany systematycznie, powoduje zmatowienie i wybielenie skóry, zwłaszcza na szyi, przy zwalczaniu piegów. Ma właściwości ściągające i wywiera dobry wpływ na tłustą cerę, jest cennym środkiem na pryszcze i krosty. Ma zastosowanie w leczeniu odcisków i brodawek. W tym celu nie rozcieńczony olejek cytrynowy nakładać codziennie aż do wyleczenia na brodawkę, uważając, aby nie poparzyć zdrowej skóry otaczającej brodawkę. W ciągu dnia należy leczony odcisk lub brodawkę zakleić plastrem, a na noc pozostawić odkryte.

Pojemność 10 ml

Rozmiary yerba mate

Ilość opinii: 2 Średnia ocena: 4.50
Ocena:
Autor: Bartosz, Góra
Ocena:
Autor: Michał, Góra
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij